
សម្រាប់លោកសាស្ត្រាចារ្យ បន្សំជីវិតបែបសកម្ម និងទទួលទានស្រាបៀមានកំរិត មិនមែនជាការបំផ្លាញសុខភាពទេ។ ប៉ុន្តែកំរិតនៃការទទួលទានជាតិសុរានោះ ត្រូវតែតិចតួច និងសមហេតុផលបំផុត! តិចរហូតមិនបាច់ទទួលទានសោះតែម្តងទើបស្រួលគិត ដើម្បីបញ្ចៀសពាក្យថា ផឹកជ្រុល។

សម្រាប់ក្រុមមនុស្សអ្នកលេងកីឡាដែលគិតថា ការផឹកស្រាបៀដើម្បីប្រមូលកម្លាំងអោយបានឆាប់ និងដូចជាបំបាត់អាការៈស្រេកទឹកបានលឿនជាដើមនោះ ពួកគេគួរតែទទួលងាកមកធ្វើការទទួលទានទឹកជំនួសវិញទើបមានគុណប្រយោជន៍ប្រសើរពិតៗ។ ក្រោយពីបានបញ្ចេញកម្លាំងកាយ ខ្លួនប្រាណយើងត្រូវការជាតិសំណើម។ ឯជាតិអាល់កុលជាភ្នាក់ងារចម្រោះទឹក ជាមេសម្ងួត ! ដូច្នេះគេមិនត្រូវទទួលទានស្រាបៀ ឬ ស្រាអ្វីនោះទេ ! ស្រាបៀ វាច្រោះលឿនជាងភេសជ្ជៈអាល់កុលផ្សេងៗទៀតខ្លាំងណាស់។ បើច្រោះកាន់តែលឿន មានន័យសរីរាង្គកាយក៏ឆាប់ខ្សោះអស់ជាតិទឹកកាន់តែឆាប់ដែរ។
បើ យើងនិយាយអោយខ្លី និងបញ្ជាក់អោយច្បាស់ទៅគឹថា ការមិនទទួលទានស្រាបៀរ ហើយបែរមកទទួលទានទឹកជំនួសវិញ នោះទើបអាចផ្តល់ផលល្អចំពោះសរីរាង្គកាយព្រោះការទទួលទានទឹកវានឹងមិនច្រោះលឿននិងនោមចោលដូចស្រាបៀឡើយ។ ហើយចំពោះសុខភាពបេះដូងនោះគឺថា វាហាក់ដូចជាប្រថុយប្រថានណាស់ ដែលអ្នកនិយមស្រាបៀរនាំគ្នាទទួលទានស្រាបៀដើម្បីអោយបេះដូងមានសុខភាពល្អនោះ ព្រោះថា លោក Jean Pierre Després ធ្លាប់បានណែនាំអោយទទួលទាំនស្រាបៀរក្នុងកម្រិតតិចបំផុត នោះទើបស្រាបៀវាមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបេះដូង។ ប៉ុន្តែអ្នកទទួលទានមិនដូច្នេះទេ គឺតែងតែមួយកែវហើយ មួយកែវទៀត ព្រោះពួកទេគិតថាគេមិនទាន់ស្រវឹង នៅអាចផឹកបានទៀត ដូច្នេះគេថានេះនៅកម្រិតតិចនៅឡើងដែលវានឹងល្អសម្រាប់សុខភាព តែលោក Jean Pierre Després មិននិយាយដូច្នេះឡើយ។
No comments:
Post a Comment